top of page
Luz de la tarde

Qui som

L'escoleta de la Vila és un projecte educatiu creat per un conjunt de famílies i educadores que té com a objectiu la creació d'espais d'aprenentatge on els nens i les nenes puguin desenvolupar-se de manera holística, alhora que conformen, organitzen i viuen en una petita comunitat.

Al nostre país els espais d'aprenentatge diürns formals solen anomenar-se escoles, pràcticament totes es regeixen per un sistema d'organització i educació similar. L’escoleta de la Vila es planteja des d’un altre punt de vista, i per això, generem un nou concepte d’escola, on els espais i l’acció educativa són diferents. La nostra escola és una llar, un lloc on les famílies troben suport professional per poder educar els seus fills i filles de manera conscient amb el món, amb els seus processos personals i socials, sota una pedagogia científica on cada acció educativa estigui basada en les característiques del desenvolupament humà durant les diferents etapes de la vida.

Aquesta escola llar, és una microescola urbana. El terme microescola ha sorgit en molts països i mitjans arran de la pandèmia mundial de la COVID-19, però, fa molts anys que s'implanta en els diferents sistemes educatius de països com els Estats Units, Anglaterra, Mèxic, Argentina, França, Alemanya i un llarg etcètera. Una microescola és una institució educativa creada per un grup humà petit (menys de 100 alumnes) que té com a objectiu desenvolupar una educació personalitzada i de pau. 

Aquest projecte va néixer el 2017, va començar amb 4 famílies i ara en som més de 30. El seu creixement sempre ha estat orgànic, és a dir, s'han afegit famílies any a any des de les edats més primerenques i el seu propòsit continua sent el mateix: acompanyar els processos individuals de les persones en creixement en una comunitat participativa i democràtica.

montessori_edited.jpg
bottom of page