top of page
Luz de la tarde

Espai Aire

La Comunitat infantil, dels 18 mesos als 3 anys

Ajuda'm a fer-ho per mi mateix/a, M. Montessori

En l'ambient de la Comunitat Infantil acollim a famílies amb nens i nenes de 18 a 30 mesos aproximadament. El propòsit d'aquest ambient és acompanyar a les famílies i als infants en aquesta nova etapa on el llenguatge, la independència i la manifestació de la personalitat.

 

Per poder explicar com acompanyem als nens i nenes durant aquesta etapa hem d'entendre com és l'ésser humà en aquest moment. Durant aquesta etapa, l'infant comença a separar-se de la mare o de la primera figura afectiva i vol descobrir el que troba el seu entorn més proper. Aquest descobriment no serà possible sense el moviment, i serà a través del propi cos que investigarà totes les seves capacitats: saltar, córrer, caminar de puntetes, fer servir la seva mà per un propòsit, carregar, pujar escales, fer equilibri, etc. Tot el seu cos li donarà un feedback amb el qual crearà el seu autoconcepte (qui soc i què puc fer). Per ajudar en aquest procés el nen/a experimentarà una explosió del llenguatge. 

Com és un dia a la Comunitat infantil ?

Com sabeu, el nostre principi pedagògic és seguir als infants. Atenem les seves necessitats seguint una rutina, però amb flexibilitat. Apostem per una rutina senzilla que cuidi cada moment i que ajudi a l'infant a les transicions.

 

9. 00 - 9.30 Entrada relaxada on els nens i nenes van arribant a l'espai de Comunitat infantil on les guies els reben. Els acompanyen a treure's les sabates, l'abric i entren a l'ambient per començar el cicle de treball.  Un moment on els nens i nenes es mouen lliurement i escullen el material amb el qual volen treballar, poden llegir un conte, fer encaixos, treballs de vida pràctica, art, etc.

 

A les 10:30 oferim l'esmorzar conjunt i un moment de trobada per fer cançons amb grup. Immediatament després sortim al pati, on els infants poden fer cura de l'hort, córrer i saltar, jugar amb material desestructurat, etc.

 

A les 12.00 comença la rutina del dinar. Parem taula i gaudim d'un àpat tots i totes juntes. En acabant descansem. 

 

​A partir de les 15.00 oferim el berenar i ens preparem per a rebre les famílies i marxar a casa.

Tots els dilluns fem el matí sencer al bosc urbà

IMG_9982 2.JPG
montessori comunidad infantil

Com és l'espai?

Un ambient preparat és un espai físic i psicològic que està dissenyat per propiciar als nens i nenes totes les oportunitats que necessita per aprendre a través de les seves experiències personals. Aquest espai es construeix com una ajuda al desenvolupament humà. Per aquest motiu, l'ambient fomenta la llibertat d'acció, d'elecció i de moviment

En la Comunitat Infantil trobem les àrees de vida pràctica, psicomotor, llenguatge, art. També gaudeixen d'un ambient exterior i un pati amb rocòdrom, espais de joc lliure i desestructurat, així com hort. 

bottom of page