top of page
Luz de la tarde

Espai Aire

El que fa la mà, la ment ho recorda, M. Montessori

La Casa d'infants és una autèntica llar on poder créixer en una petita comunitat acompanyada per dues adultes de referència. 

 

És un ambient preparat per atendre les característiques i necessitats físiques, psicològiques, socials i espirituals. Està dissenyat per a propiciar als nens i nenes totes les oportunitats que necessita per aprendre a través de les experiències personals.

Com és un dia a la Casa dels infants?

 

De 9.00 - 09.30 Entrada. Els nens i nenes arriben a l'espai on les guies els saluden individualment a mesura que entren. Es canvien les sabates per unes d'interior i pengen el seu abric. Aquesta entrada és relaxada i respectem el ritme de cadascú  fomentant la seva autonomia.

 

De 9.30 a 12.00, tenim un temps de treball autònom anomenat, el cicle de treball, on els nens i nenes intercalen moviment i descans, és a dir: trien el material amb el qual volen treballar individualment o en equip, miren un conte, esmorzen, observen el treball dels companys, reben presentacions de nous materials, descansen, etc. Tanmateix, tenen accés a l'ambient exterior, un pati interior,  ja que també conforma part de l'ambient, allà tenen cura de l'hort i treballs destinats a la vida pràctica i l'art.

  

Cada dia és diferent, pel fet que els infants marquen el seu ritme. La tasca de l'adulta serà acompanyar en el camí de l'aprenentatge i del ser als nens i nenes d'aquestes edats, satisfent les seves necessitats per poder tenir cura del seu benestar en tots els àmbits.

 

A les 12 celebrem una assemblea i tractem temes de rellevància de millora de la convivència en l'ambient. Tanquem el matí amb alguna cançó o un conte. Mentre uns paren taula, els altres surten al pati de dalt on hi ha espais de moviment, joc simbòlic, lliure i desestructurat. 

 

Després de dinar els infants de 3 anys descansen i els de 4 i 5 marxem al Torrent d'en Ferrer on continuem fomentant un espai de joc lliure a la natura i les seves investigacions.

 

Els dilluns comencem el dia en el Parc Natural del municipi (Torrent), ja que és un moment de connexió al bosc. Aquests dies a la tarda, gaudim del treball autònom una estona a la tarda.

Com és l'espai?

Un ambient preparat és un espai físic i psicològic que està dissenyat per propiciar als nens i nenes totes les oportunitats que necessita per aprendre a través de les seves experiències personals. Aquest espai es construeix com una ajuda al desenvolupament de l'individu i de la comunitat. 

L'ambient fomenta la llibertat d'acció, d'elecció i de moviment. Aquest està creat per disposar diferents propostes en funció de cada edat i necessitats. L'espai està dividit en àrees de treball com vida pràctica, vida sensorial, llenguatge, matemàtiques, educació còsmica i art. També gaudeixen d'un ambient exterior per la cura de l'hort, joc lliure i psicomotricitat gruixuda. 

bottom of page