top of page
Luz de la tarde

Espai Terra

Quan es desenvolupa l'essència de l'ésser humà

Captura de pantalla 2022-01-03 a las 13.51.20.png

El niu és el primer ambient Montessori que acull a la primera infància, des dels 8 mesos, aproximadament fins als 18 mesos. 

Els dos grans processos d'aprenentatge que caracteritzen a aquesta etapa són el control del seu cos i la creació del jo

Durant el primer any de vida, gràcies a la interacció amb el mitjà i amb les adultes de referència, els nens i nenes van despertant la seva pròpia consciència corporal. És per aquest motiu que el nostre acompanyament educatiu està basat a generar i propiciar un ambient on el nen o nena pugui moure el seu cos amb llibertat i seguretat, i al mateix temps, vagi prenent consciència d'ell o ella mateixa gràcies a tot un conjunt de cures respectuoses que propicien l'autonomia, la seguretat en un mateix i un vincle segur i afectiu amb l'adult de referència. També volem d'estacar l'ús de la llengua de signes per nadons dins d'aquesta etapa, una eina de comunicació poderosa i resolutiva que ajuda a l'enteniment de l'entorn i d'un mateix/a. 

Com és un dia al Niu ?

Com sabeu, el nostre principi pedagògic és seguir als infants. Atenem les seves necessitats seguint una rutina, però amb flexibilitat. Apostem per una rutina senzilla que cuidi cada moment i que ajudi a l'infant a les transicions.

 

De 9.00 a 9.30  els nens i nenes entren a l'espai de Niu on les guies els reben. Les famílies que puguin quedar-se una estona poden acompanyar-los a treure's les sabates, deixar el menjar a la nevera i asseure's al costat d'ells a l'àrea de moviment i treball autònom. Quan la majoria del grup ja ha arribat, cantem una cançó de benvinguda i ens acomiadem de les famílies.

 

A les 9.30 oferim un esmorzar per a aquells nens que tinguin gana, i per a aquells que necessitin descansar els acompanyem per fer la migdiada.

 

Des de les 10.15 fins a les 11.30, desenvolupen el cicle de treball. Els nens i nenes poden desplaçar-se lliurement per l'espai interior i exterior, explorant amb els materials, llegint contes, cantant cançons...

 

Al voltant de les 11.30 comença la rutina del dinar i el descans. Alguns nens se'n van a casa després d'haver dinat, uns altres es queden més temps explorant a l'ambient i descansar més tard.

A partir de les 15.00 oferim el berenar i ens preparem per a rebre les famílies i marxar a casa.

Com és l'espai?

Un ambient preparat és un espai físic i psicològic que està dissenyat per propiciar als nens i nenes totes les oportunitats que necessita per aprendre a través de les seves experiències personals. Aquest espai es construeix com una ajuda al desenvolupament humà. Per aquest motiu, l'ambient fomenta la llibertat d'acció, d'elecció i de moviment. Aquest està creat per disposar diferents propostes en funció de cada edat i necessitats.

 

L'espai del Niu està dividit en àrees com: moviment i treball independent, higiene personal, alimentació, lactància i descans. També disposem d'un ambient exterior pel joc lliure i la psicomotricitat gruixuda. 

bottom of page