Principis

 

Pedagogia Montessori

El nostre projecte està basat en la pedagogia Montessori, la qual fa més de 100 anys que la trobem en milers d’escoles de tot el món. Una educació basada en la capacitat dels infants de crear el seu propi coneixement partint de les seves pròpies experiències i descobriments de l’entorn que l’envolta.

Els adults acompanyants, anomenats guies Montessori, duen a terme una formació complementària a la formació de mestra. En aquesta formació, descobreixen el funcionament de la psicologia de l'infant, podent preparar un ambient on el nen/a pugui per si sol autoconstruir-se, satisfer les necessitats internes i els seus interessos, afavorint la seva autoestima, independència i creativitat. A més de respectar el seu ritme i desenvolupament natural. 

Comunitat d'aprenentatge

El nostre espai és un centre obert a tota la comunitat, de forma que no únicament les guies Montessori intervenen en el procés d’aprenentatge dels nens/es sinó que totes les persones de forma directa o indirecta estan en constant interrelació amb els nens/es ( famílies, amics i amigues, veïns i veïnes, altres associacions, persones voluntàries, entitats associades etc. )

 

El nostre espai passa a ser el centre de tota la comunitat amb l ’objectiu de transformar la societat cap a una societat de pau, respecte, igualtat i inclusió.

Connexió

En aquests moments de la història de la humanitat que ens ha tocat viure es fa més evident que mai la necessitat de connectar amb nosaltres mateixes, amb el món i la natura. No obstant això, aquesta necessitat és inherent a l'ésser humà, necessitem desenvolupar la nostra espiritualitat. No ens referim directament a una doctrina religiosa específica, sinó al desig de conèixer qui som i de relacionar-nos amb el nostre voltant. 

Els nens i nenes són experts d'aquesta pràctica, no tenen pressa, gaudeixen de les petites coses i admiren el món. Aquest amor pel que ens envolta i pel que podem és propi de la infància, ells i elles tenen la clau d'una realitat i una societat diferent. 

Autogestió

El projecte sencer està autogestionat pels treballadors de l’associació des de la igualtat, afavorint les tasques de gestió adequant-les a les necessitats reals en cada moment de les famílies i els nens/es.