L'escoleta Montessori (2-6 anys)

Quan es desenvolupa l'essència de l'ésser humà

Ambient

Un ambient preparat és un espai físic i psicològic que està dissenyat per propiciar als nens i nenes totes les oportunitats que necessita per aprendre a través de les seves experiències personals. Aquest espai es construeix com una ajuda perquè les tendències humanes (característiques pròpies dels éssers humans) es puguin expressar com un tot però tenint en compte la individualitat de cada nen i nena. 

L'ambient fomenta la llibertat d'acció, d'elecció i de moviment. Aquest està creat per disposar diferents propostes en funció de cada edat i necessitats. L'espai està dividit en àrees de treball com vida pràctica, vida sensorial, llenguatge, matemàtiques, educació còsmica i art. També a Montessori Esplugues disposem d'un ambient exterior per la cura de l'hort, joc lliure i psicomotricitat gruixuda. 

El rol de l'adult en aquest espai és el d'acompanyar i fer de pont entre les propostes de l'ambient i els nens i nenes. L'eina principal és l'observació i estudi de la psicologia de l'infant. 

L'ambient Montessori és un espai que pocs adults entenen al principi, el nostre bagatge personal i el nostre propi aprenentatge va ser molt diferent i ha configurat tot el que hem viscut. Però hi ha una altra forma de fer i de sentir de la que estem acostumats, estàs preparat pel canvi?

Aquest vídeo professional reflecteix la realitat d'un matí Montessori en una escola Montessori als EUA.

Mati Montessori

@2023 hecho por Charlotte. Creado con Wix.com