@2023 hecho por Charlotte. Creado con Wix.com

Qui som

Montessori Esplugues és una comunitat d'aprenentatge creada per famílies i professionals d'educació que ofereixen i dirigeixen un espai d'aprenentatge actiu i 100% Montessori per nens i nenes de tots els nivells econòmics, sense importar l'ètnia o religió.

 

Apostem per una educació per la pau, igualtat i respectuós amb el desenvolupament de l'infant. A més a més, oferim acompanyament i formació en pedagogies respectuoses per mestres, famílies i professionals de l'educació. A més d'una formació gratuïta per voluntaris de l'associació.

 

En els últims 10 anys les escoles Montessori han crescut per tota la península molt ràpidament. No obstant això, la gran majoria de projectes són entitats privades amb una despesa econòmica molt elevada per les famílies, el que provoca que només uns quants poden accedir.

 

Contràriament això, Maria Montessori va obrir moltes escoles a Barcelona durant els anys 20 i 30, escoles subvencionades per la Generalitat de Catalunya. El nostre objectiu és per recuperar el projecte que Maria Montessori va deixar i apropar la pedagogia a tothom.

 

Tot va començar...

El nostre passat

Tot va començar com una petita llavor...

A principis de l'any 2016, María somiava amb un projecte pedagògic que tingués com a fita acompanyar els processos naturals dels nens en un lloc de calma, on ells fossin els protagonistes del seu propi aprenentatge. Recolzada per la seva família, va decidir oferir com a espai la seva pròpia llar, i va ser llavors quan al setembre del mateix any va començar el seu camí com a Mare de dia de la mà de 4 famílies que buscaven un espai de respecte i amor per als seus petits. 

Segons anava passant l'any, es van establir nous llaços amb noves famílies fins a crear entre tots una nova família on es compartien alegries, experiències, inquietuds, preguntes i cerca de respostes. 

A principis del curs 2017, la família va créixer acollint a Lucía, guia Montessori, i es va constituir l'Associació Montessori Esplugues. Un grup de famílies amb el desig de créixer junts sota la filosofia Montessori.

Escola Montessori Esplugues

L'Associació Montessori Esplugues

El nostre present

L'associació Montessori Esplugues neix amb la finalitat de viure, sentir i compartir el desenvolupament natural dels nens en un ambient preparat per experimentar, descobrir, construir, observar i en definitiva aprendre de i per a la vida. 
 

Som un Centre de Suport Familiar associat a l'Alpic. Els Centres de Suport Familiar és un rescurs adreçat a les famílies que tenen dificultats per conciliar la seva vida laboral amb la cura dels seus fills i filles. Per aquest motiu, podem oferir serveis de guarda i acompanyament infantil per a nens i nenes a partir de 4 mesos amb horari i tarifes flexibles per tal d'adaptar-se al màxim a les necessitats particulars de cada familia. 


Els adults guien, acompanyen i preparen l'espai per satisfer les necessitats emocionals, físiques i intel·lectuals que presenten els infants en el seu plànol de desenvolupament. Sempre atents i observadors, des d'una mirada amorosa i càlida. 

L'associació compta amb el nom de Montessori, pedagogia que destacada per l'amor i respecte cap al nen, seguint els processos naturals del ser humà i la seva motivació interna per aprendre de l'entorn. 

Aquest espai també és un lloc de trobada per als pares, mares i qualsevol persona interessada en la criança, educació i acompanyament de la infància. Per això, realitzem tallers, xerrades, conferències i trobades amb la finalitat de divulgar la pedagogia Montessori, així com disciplina positiva, acompanyament emocional, escola viva, moviment lliure, criança respectuosa, grups de lactància, etc. 

El nostre futur

Ara Montessori Esplugues dirigeix un espai Montessori creat científicament per nens i nenes de 2 a 6 anys.

Tanmateix, el nost re projecte és un projecte de vida i el nostre objectiu és poder oferir una escola de 0 a 12 anys per tothom.

Dia a dia, gràcies a les comissions i les relacions de l 'associació amb altres entitats, estem fent els passos necessaris per obtenir els ajuts i el finançament necessari per a una educació de qualitat , científica i respectuosa.

Acompanyants, guies, mares, filles, persones. 

Marina Alba

Amant de la natura, el mar i el món.
Guía Montessori 0-3 anys

Mestra d'infantil

Educadora de disciplina positiva primera infància


Des de petita he estat investigant la manera de com aportar el meu granet de sorra al món, primer com a nena i després com adulta.

La meva experiència en aquest àmbit va començar sent monitora voluntària de l'esplai de la meva ciutat durant 9 anys. Aquesta experiència va suposar endinsar-me en un món en el qual em va fer encendre una espurna que ja portava amb mi des de sempre "ajudar a canviar el món des de les arrels".

Vaig decidir formar-me no només com a professional del món educatiu de l'àmbit no formal, sinó que també ho vaig fer com a tècnica d'educació infantil i més tard com a mestra d'infantil.

En entrar al sistema actual, em vaig adonar que tot el que havia estat somiant ser, no m'omplia ni en l'àmbit professional ni en l'àmbit personal, i llavors alguna cosa es va remoure dins meu. Els meus pensaments s'enfocaven en la manera que teníem d'intervenir en l'educació dels més petits i la poca relació que tenia amb el que realment necessiten els nens.

Vaig investigar més opcions i així vaig arribar a la filosofia Montessori, la qual ha revolucionat el meu món tal com el coneixia fins llavors. Per aquest motiu, em vaig formar com a guia Montessori a l'etapa de 0 a 3 anys i cada dia tinc més i més ganes de continuar aprenent, i a la vegada, sentir-me participi d'un canvi educatiu, acompanyant i guiant als nens i a les famílies que comparteixen les mateixes inquietuds que jo.

 

Laia Ventosa

Amant de la música i del desconegut

Assistent Montessori

Mestra d'infantil

Especialista en educació inclusiva

Acompanyant escola bosc

Quan vaig decidir estudiar per ser educadora no ho tenia del tot clar, ha estat durant el camí que he anat confirmant que sí, que això és el que vull. La gran responsabilitat que suposa formar part de la vida dels més petits, de la seva formació com a persones i poder contribuir així a crear una societat millor és el meu motor, el que em motiva i m’omple.

Aquest camí va començar amb el grau d’educació infantil, en el qual, si bé és cert que hi ha moltes coses a millorar, també em va permetre obrir els ulls a tot un nou món per a mi. Vaig veure, però, que a les escoles no s’assegurava l’aprenentatge de tots els nens i nenes, amb gran diversitat de necessitats, i que jo tampoc tenia les eines per fer-ho. Per això, vaig estudiar educació inclusiva, amb la intenció de poder arribar a tots els infants.

Després, mentre feia de monitora, vaig voler saber en què consistia una pegadogia força desconeguda per a mi: la de Maria Montessori. Sense cap formació en aquesta i unes idees molt bàsiques, vaig entrar com a voluntària a aquesta escoleta, on vaig descobrir un altre món nou i meravellós.

 

Audrey Lamaison

Guía Montessori 0 -6

Acompanyant en llengua francesa

 

Sóc diplomada en Ciència empresarial a França, on vaig néixer i créixer. Després d'haver estat viatjant durant 15 anys vaig decidir canviar la meva vida laboral, ja que em vaig adonar que durant tots aquests anys el que  m'havia omplert el cor era i és educar als seus 2 fills i col·laborar en Projectes Educatius en 4 Països diferents. Ara mateix estic en el meu últim any del Màster de Guia Montessori a la Universitat de Barcelona.

 

 

María Garcia

Amant de la literatura i viatgera empedreïda. 

Assistent Montessori 

Administrativa

Vaig començar la meva vida laboral al món de l'Administració i em vaig dedicar a això durant molts anys.  Però el meu món va canviar quan vaig tenir a les meves filles. Durant els seus primers anys vaig dedicar tot el meu temps i amor a la seva criança. Quan van ser grans em vaig adonar d'alguna cosa  mai m'havia plantejat: la passió per l'educació.

Elles havien mogut alguna cosa en mi, ja no podia tornar a treballar del mateix,  allò que més feliç em feia era participar i acompanyar als petits durant els seus primers anys de vida. Així que vaig tornar a estudiar, vaig cursar jardí d'infància i em vaig enamorar de la filosofia Montessori així com també de l'enfocament de la pediatra Emmi Pikler. 

Just abans de començar a estudiar, vaig començar a acompanyar a petits d'entre 0 i 3 anys a les seves cases, amb la finalitat de donar una alternativa a les famílies de les escoles infantils, més personalitzada i càlida . Ara, després d'aquells anys, vaig oferir la meva llar, un ambient preparat, càlid, amb el propòsit que creixin feliços i al seu ritme.

Lucía Gallego

Somiadora, curiosa i revolucionària.

Guía Montessori AMI 0-6 anys

Mestra d'infantil i primària

Educadora de disciplina positiva primera infància

Sempre vaig voler contribuir a un canvi i per això vaig decidir dedicar-me a l'educació. Em vaig graduar en magisteri i després de diversos anys treballant com a tutora i assistent en escoles tradicionals, vaig decidir deixar de costat aquesta tipologia d'escola i em vaig formar com a Guia Montessori AMI.

Gràcies a això, vaig tenir la gran sort de viatjar a Madrid i treballar com a guia Montessori de 0 a 3 i de 3 a 6 anys en una escola Montessori. Vaig participar també com a coordinadora pedagògica. A més vam desenvolupar un programa de formació divulgativa de la pedagogia Montessori per a educadors infantils en diferents escoles privades, concertades i públiques de Madrid, Valladolid i Santander. També vaig participar en l'organització de el II i III trobada Montessori per a educadors i famílies a Madrid, on a més vaig poder col·laborar com a ponent.

Després de tot aquest temps,  torno a casa, Barcelona, amb la finalitat d'estar més prop de la meva família i poder crear un projecte educatiu Montessori de qualitat i familiar.