@2023 hecho por Charlotte. Creado con Wix.com

Principis de vida i pedagògics

Darrere d'aquest projecte hi ha l'esperança i somnis per un món millor

Montessori Esplugues és un nou entorn d'aprenentatge destinat acompanyar als més petits en les seves vivències i aprenentatges, donant continuïtat a l'ambient familiar. En el cor d'aquesta associació es troben aquests principis pedagògics i de vida.

 

Pedagogia Montessori

El nostre projecte està basat en la pedagogia Montessori, la qual fa més de 100 anys que la trobem en milers d’escoles de tot el món. Una educació basada en la capacitat dels infants de crear el seu propi coneixement partint de les seves pròpies experiències i descobriments de l ’entorn que l’envolta.

Els adults acompanyants, anomenats guies Montessori , duen a terme una formació complementària a la formació de mestra. En aquesta formació, descobreixen el funcionament del cervell del nen, podent preparar un ambient on el nen/a pugui per si sol autoconstruir-se, satisfer les necessitats internes i els seus interessos, afavorint la seva autoestima, independència i creativitat . A més de respectar el seu ritme i desenvolupament natural.

Conciència de l'entorn

En l’espai Montessor i Esplugues volem treballar la relació directa dels nens/es amb la natura per aquest motiu és important que des de ben petits tinguin contacte amb la natura amb la finanlitat fer cura i conservació. Així mateix treballem la cura i el respecte cap a tot esser viu. 

També afavorim el reciclatge tant de materials com de mobiliari i apostem per materials

naturals.

Comunitat d'aprenentatge

El nostre espai és un centre obert a tota la comunitat, de forma que no únicament les guies Montessori intervenen en el procés d’aprenentatge dels nens/es sinó que totes les persones de forma directa o indirecta estan en constant interrelació amb els nens/es ( famílies, amics i amigues, veïns i veïnes, altres associacions, persones voluntàries, entitats associades etc. )

 

El nostre espai passa a ser el centre de tota la comunitat amb l ’objectiu de transformar la societat cap a una societat de pau, respecte, igualtat i inclusió.

Acompanyament emocional

Llibertat, límits, amor i respecte són els pilars de la nostra relació amb les persones del nostre projecte de vida.

 

Som conscients que els primers anys de vida són els més importants en el desenvolupament de l ’ésser humà, per aquest motiu acompanyem des de l’amor i el respecte, sense càstigs, ni premis, promovent les conseqüències lògiques de les accions de les persones que ens envolten.

 

Nosaltres donem l’espai i el temps per intervenir respectuosament en els processos emocionals dels nens/es, com també de les famílies.

Autogestió

El projecte sencer està autogestionat pels treballadors de l’associació des de la igualtat, afavorint les tasques de gestió adequant-les a les necessitats reals en cada moment de les famílies i els nens/es.

Espai multilingüe

Defensem la reserva i conservació de les cultures que integren aquesta associació, per aquest motiu cadascú parla la seva llengua materna. Català, castellà, francès, anglès i qualsevol llengua es benvinguda i depèn de les persones que dirigeixen la activitat.